Geschiedenis…

De Duitse herder kennel von Arjakjo is opgericht in 1971. Het begon eigenlijk allemaal pas echt met de   teef Granny vom Twentebloed. Granny werd gedekt door Basso von der   Balver Höle en daaruit kwamen Frieda en Flora von Arjakjo. Frieda (SchH.II en Kkl. 1) werd de eigenlijke stammoeder van onze kennel.

Toen   kwamen Putz von Arjakjo (2x Auslese in 1984 en 1985) en Torro   von Arjakjo. Torro is vaak eerste geworden op diverse   clubmatches in Duitsland en daarna verkocht naar Italië.

Verdere ontwikkeling en prestaties

Het X-nest werd geboren in 1984. Dit nest bevatte ondermeer 5 teven. Drie hiervan,   Xenta (SchH. III,  I.P.O. lll), Xanta (I.P.O. ll) en Xandra (SchH. l) werden allen in   keurklasse 1 aangekeurd. Dit was in Nederland nog niet eerder   voorgekomen.

In   1986 werd Frieda gedekt door Eiko vom Kirschental. Uit deze combinatie kwam onder andere  Dax von Arjakjo voort.

Huidige situatie

Nog   elk dag zijn we met de honden bezig. Het verzorgen van de pups, de training voor de kynologie en  de   africhting van onze honden vergt veel tijd, maar het blijft onze grootste hobby en tijdverdrijf.

Inmiddels hebben we onlangs al de zevende generatie Duitse Herders vanaf Frieda gefokt. Het is heel erg mooi en boeiend om te zien hoe bepaalde eigenschappen van onze honden ook in deze zesde generatie weer zichtbaar worden.

Bestemmingen van onze honden

Inmiddels   zijn de Arjakjo honden over de hele wereld verkocht o.a. naar:

Honden
Bestemmingen
Putz von Arjakjo Duitsland
Jacko von Arjakjo Canada
Uran von Arjakjo USA
Sonja von Arjakjo USA
Irko von Arjakjo USA
Zorro von Arjakjo Syrië
Robby von Arjakjo Australië
Iso von Arjakjo Indonesië
Fedor von Arjakjo China
Torro von Arjakjo Italië
Vanta von Arjakjo Denemarken
Sirk von Arjakjo Denemarken
Tino von Arjakjo Spanje
Franz von Arjakjo Koeweit
Hero von Arjakjo Spanje

Von Arjakjo is dus nog volop in beweging. Steeds vinden we weer nieuwe uitdagingen om met het schitterende ras van de Duitse Herdershond te werken en om te proberen het ras te verbeteren.