Von Arjakjo en Vom Renix Haus…

Sinds enige tijd zijn de Duitse Herderkennels von Arjakjo en vom Renix Haus gevestigd in Duitsland, het moederland van de Duitse herdershond. Dat klinkt ver weg, maar Heede ligt maar enkele kilometers vanaf de grens met Nederland. Anne Eitens en Akkie Kuiper zijn de mensen achter de Duitse Herderkennels Von Arjakjo en Vom Renix Haus. Tientallen jaren ervaring met het fokken, opvoeden en africhten van Duitse Herders staan borg voor de kwaliteit van de honden van Arjakjo en Renix Haus.

Onze doelstellingen

Wij hebben als doel om zo gezond mogelijke Duitse Herders te  fokken die een heel goed karakter hebben en er ook nog eens heel mooi uitzien ook.         Daarbij fokken wij in eerste instantie voor ons zelf en niet  voor de verkoop. Dit betekent dat we uit elk gefokt nest in eerste instantie zelf  enige pups houden. Soms zijn dat er zes, soms is het er maar eentje.         Je kunt natuurlijk niet alle honden aanhouden als fokker en  daarom doen wij ook wel pups in de verkoop.         Verder proberen wij altijd de mensen een zo goed mogelijk  bij hun passend hondje te verkopen. En al zeggen we het zelf: dat lukt ons in  de meeste gevallen. Dat komt omdat wij vinden dat je een pup moet kiezen op  karakter en niet op hoe ze er uit zien. Uiterlijk is op den duur niet  belangrijk meer, maar een goed bij je passend karakter wel.         Ook doen wij veel aan de begeleiding van de mensen die een  pup of oudere hond bij ons kopen.  Voor  alle vragen, zoals over gezondheid, opvoeding en training, kunnen je bij ons  terecht en we zullen altijd ons uiterste best doen om jou met raad en daad bij  te staan.

Nadja von Arjakjo

Ons jeugdig talent Nadja von Arjakjo heeft een eerste plaats behaald op de show van Oostende onder de Duitse keurmeester B. Norda. Nadja is geboren op 27-08-2009 en is een dochter van  Quenn vom Löher Weg (Kkl 1, SchH 3, IPO 3, FH 1) V Auslese en  Uska von Jabora (SchH 1, Kkl 1) Vorzüglich. Nadja is gefokt door Anne Eitens is in eigendom bij Akkie Kuiper en Anne Eitens.

Prestaties Xanto von Herzen Glück

We hebben dit jaar flink aan de weg getimmerd met Xanto von Herzen Glück. We hebben hard met hem gewerkt en hem op diverse clubmatches in Nederland en Duitsland uitgebracht. De uitstekende prestaties van Xanto (roepnaam Xirk) hebben we hieronder op een rijtje gezet:

Prestaties Plaats Keurmeester
2e Zeer Goed (ZG) Rostock B. Norda
3e Zeer Goed (ZG) Sappemeer R. Mai
11e Zeer Goed (ZG) Fallingborstel O. Körber Arens
4e Zeer Goed (ZG) Leverkusen W. Babilon
4e Zeer Goed (ZG) Wouwse Plantage (KCM) 2008 W. Babilon
52e Zeer Goed (ZG) Aken (BSZS 2008) O. Körber Arens

Leuke berichten

Bijgaand krantenartikel van 22 januari 2008 kregen we onlangs toegestuurd van een jonge vrouw die een Duitse Herdershond van ons heeft. De hond wordt door haar Borka genoemd, maar de offici�le naam op de stamboom is Beaury. Borka is een dochter van Wacker en Inca. We feliciteren haar en Borka! Samen met haar zijn we erg trots wat bazin en hond samen hebben bereikt. Vooral als je weet dat eigenlijk niemand, behalve haar huidige bazin natuurlijk, Borka wilde hebben. In één woord GEWELDIG.

Over ons zelf

We hebben meer dan 35 jaar ervaring in het fokken, opvoeden, trainen en houden van Duitse Herdershonden. Daarmee hebben we wereldwijd een uitstekende naam en faam opgebouwd. We beschikken over erg breed internationaal netwerk. Dat betekent dat we altijd onze fokteven kunnen laten dekken door de beste dekreuen die er binnen ons ras beschikbaar zijn. Verder vinden we het zelf altijd vrij lastig om onszelf te typeren. Beter is het om dat onze relaties te laten doen. Hieronder volgen een aantal citaten van kennissen, relaties en andere liefhebbers en fokkers van de Duitse Herdershond over  ons:

  • Nuchter en eerlijk, ook naar de door hen zelf gefokte honden…
  • Fokkers die gelukkig ook nog oog hebben voor het karakter van de door hen gefokte honden…
  • Von Arjakjo en Von Renix Haus begrijpen tenminste het waarom van de rasstandaard van de Duitse Herdershond en proberen hier altijd naar toe te werken…
  • Hun enthousiasme voor het ras beperkt zich niet alleen voor de door hen zelf gefokte honden…
  • Liefhebbers van het ras die dit ook op anderen over weten te brengen…
  • Fokkers van kynologische Duitse Herders met veel africhting- en opvoedingervaring die ze altijd met je willen delen…
  • Het welzijn van de hond  is voor hen altijd van groot belang…
  • Als je bij hun een puppy koopt, koop je daar ook altijd je volgende pup…
  • Ik ken weinig fokkers of liefhebbers van Duitse Herdershonden die zoveel tijd en energie in het verzorgen, fokken en trainen van Duiste Herdershonden steken…